بزرگترین مرکز نمونه تولید نهالهای کمیاب در ایران
آذربایجان.میاندوآب. خیابان 17 شهریور
شنبه-جمعه: 9 صبح تا 6 بعد از ظهر
۰۱ آبان ۱۳۹۴
8888 848x450 - نهال گلابی قرمز

نهال گلابی قرمز

گلابی
میوه خوراکی درختانی است که به رده Pyrus تعلق دارند. گلابی یکی از مهمترین میوه های مناطق آب و هوایی معتدل به حساب می آید.گلابی میوه ای است سبز یا زرد رنگ ، آبدار و مخروطی شکل که دارای طعمی خوش و معطر است.  گیاه گلابی بومی آسیای غربی و اروپای شرقی مخصوصاً نواحی شمال غربی ایران و کوههای قفقاز می باشد. گلابی بعد از سیب مهم ترین میوه دانه دار دنیا و ایران به شمار می آید این درختان برای میوه دهی به یک دوره سرما نیاز دارند.گلابی در نقاط سردسیر بهتر از گرمسیر به عمل می‏آید، و از قدیم در آذربایجان و همدان و خراسان کشت می شده و به امر شاه عباس کبیر آن را به اصفهان و شیراز بردند و اهالی این شهرهای بزرگ مدتی نام گلابی را عباسی می‏خواندند.

از گلابی های خارجی نیز که کم و بیش در ایران کشت می شوند می توان : آنژو، وینترنلیس، بارتلت، دوشس، ژاندارک، باسه، کولمار، بوره ژیفار و دوینه دوکومیس را نام برد. بارتلت که در اروپا بنام ویلیامز مشهور است، مهم ترین و پر کشت ترین گلابی در دنیا به شمار می رود.

یک نوع گلابی جنگلی که در کهکیلویه می روید و تخم آن زیاد است را انجوجک می نامند

نیاز آب و هوایی گلابی:

در آب و هوایی خشک و خنک بخوبی رشد می کند. سرمای مورد نیاز گلابی برای اغلب ارقام بین ۶۰۰ الی ۱۵۰۰ ساعت حرارت زیر ۷  درجه سانتیگراد می باشد. گلهای گلابی بعد از میوه های هسته دار باز می شود و بهمین دلیل خطر سرمازدگی گلها در این درخت بسیار کمتر است. گلابی در زمستان تا دمای ۲۵-  درجه سانتیگراد را تحـمل می کند ولی شکوفه ها در ۱-  درجه سانتیگراد آسیب می بینند.
نیاز آبی درخت گلابی در حد متوسط است و شرایط نامناسب رطوبت را تحمل می کند. خاکهای شنی رسی و عمیق با تحت الارض نفوذ پذیر برای کشت گلابی مناسب اند. خاکهای سنگین و خاکهایی با PH بالای ۵/۷ و آهکی برای این گیاه مناسب نیستند.
ازدیاد درخت گلابی

درخت گلابی به روشهای کاشت بذر، قلمه و پیوند قابل ازدیاد است متداول ترین روش ازدیاد، کاشت بـذر گلابی های وحشی و پیوند ارقام تجاری روی این پایه هاست. پایه های گلابی عبارتند از گلابی وحشی، به گلابی ویلیام و پایه های رویشی گلابی Qc ، Qb ، Qa است. پیوند مرسوم گلابی از نوع شکمی است که در بهار و یا اواخر تابستان انجام می شود.البته کشاورزان پیوند های دیگر را نیز انجام می دهند
کاشت :

فاصله مناسب کاشت برای پایه های بذری ۶*۵ می باشد ولی برای درختان پایه کوتاه ۵*۳ و در سیستم کور دون ۴*۲ هم کاشته می شوند.
ارقام مهمدرخت گلابی :

در ایران حدود ۱۲۰ رقم گلابی شناسایی شده که مهمترین آنها عبارتند از گلابی شاه میوه اصفهان، گلابی نطنز، گلابی سه فصله، گلابی پیغمبری، گلابی سیبری و از ارقام خارجی میتوان به رقم ویلیامز(بارتلت)، دوشس اشاره کرد.
مشخصات بعضی ارقام عبارتند از :

درخت گلابیشاه میوه :
رنگ زرد روشن مایل به سبز، فرم مخروط، وزن ۲۶۰-۱۹۰ گرم، طعم شیرین لطیف و آبدار، تاریخ گل ۹ تا ۲۵ فروردین ماه،( البته گاهی زمان گل دهی تغیر می کند )  مدت گل ۱۵ روز، زمان رسیدن ۱۲۰ روز پس از گل، قابلیت انبارداری ندارد.
سیبری :
سبز مایل به زرد خالدار، وزن ۲۱۰ گرم، پر آب و ریگدار با شیرینی کم، تاریخ گلدهی فروردین ماه، برداشت در پاییز و معمولاً در انبار می رسد مدت نگهداری در انبار حدود سه ماه است.
گلابی نطنزی :
ریگدار، نسج آن ترد، معطر و قابل نگهداری در انبار می باشد و در طول زمستان قابل عرضه به بازار است.
گلابی اسپادانا/گلابی شکری/گلابی مشو/گلابی دوشیز ویلیام /گلابی کوشیا/ گلابی درگزی/از ارقام دیگر گلابی میباشد

مهمترین آفات و بیماریهای درخت گلابی :
آفات درخت گلابی :
از مهمترین آفات درخت گلابی میتوان به پسیل گلابی و کنه تارعنکبوتی و کرم میوه اشاره نمود.
بیماریها :
از مهمترین بیماریهای درخت گلابی میتوان به پوسیدگی سفید ریشه اشاره نمود.

۳۰ مهر ۱۳۹۴
نهالستان

نهال گردو فرانکت

گردو فرانکوت در اوایل سال ۱۸۰۰ میلادی توسط یک پیرمرد فرانسوی کشف شد.آن دارای پوستی نازک بوده و کیفیتی بالا می باشد.میزان تولید آن از پدرو و چلندر بهتر تر می باشد.
کیفیت مرغوب و سفیدی مغز و عملکرد بالا و خوب گردو به عنوان یکی از ارقام خوب گردو در قسمت های مرکزی کالیفرنیا شناخته شده است.
یکی از عیب های این رقم حساسیت بالایی به بیماری بلایت دارد.
گردو فرانکت به دلیل اینکه رقم گرده زایی ندارد تمامی گل های ان بارور نمی گردد گردو فراکت از سال ششم به بعد اقتصادی می شود و در باغات به عنوان گرده زا استفاده می کنند. به ازای ۲۰ عدد گردو چندلر یک عدد گردو فرانکت بعنوان گرده زا استفاده می کنند.
کارایی : ۱۴۰۰ ای ۱۲۰۰ متر از سطح دریا
فاصله کاشت :۷*۸
اندازه گردو : MM43
وزن میوه :۱۱٫۵ گرم
تحمل خشکی :متحمل عمر اقتصادی بیش از ۱۰۰ سال
مدت ابیاری:۲۰ لیتر در ۲۰ روز
درخت گردو،نهال گردو:
گردو میوهای گرد، با دو پوسته، یکی نرم و سبزرنگ که به تدریج خشک می‌شود و از بین می‌رود و دیگری سخت و چوبی است. مغز آن خوراکی است و روغن فراوان دارد. گردو، میوه مغزدار باارزشی است که انواع مختلفی دارد و دارای چوب باارزش،جوانه های گردو به ۷۰۰-۱۵۰۰ ساعت سرمای زیر ۷ درجه نیاز دارد،دمای تا ۱۱- درجه را تحمل می کند.

جهت خرید بهترین نوع نهال اینجا کلیک کنید

۳۰ مهر ۱۳۹۴

هلو رتاب زودرس

درخت هلو از زمان های قدیم در چین وجود داشته و از آنجا به نقاط دیگر جهان راه یافته است . در قرون وسطی از آن بصورت یک داروی گیاهی استفاده می کردند. درخت هلو درختی است زیبا به بلندی تقریبا ۵ متر که دارای شاخه های زیادی می باشد

برگ های آن بیضی شکل ، دراز ودارای کناره های اره ای است . گل های هلو زودرس هستند و قبل از باز شدن برگ ها ظاهر شده و منظره زیبایی به درخت می دهد . گل های هلو به رنگ صورتی ، قرمز یا سفید می باشد . میوه هلو گرد و به رنگ طلایی و سرخ است که روی آن را کرک های زیادی پوشانده است. هسته هلو بسیار سخت است و درون آن مغز هسته قرار درد که تلخ است .

هلو منبع غنی ویتامین های A و C و نیزمنبع خوبی از پتاسیم است. به آسانی هضم می شود و تقویت کننده بدن است.

هلو از نظر طب قدیم ایران سرد است و

دارای خواص زیر می باشد :

– به دلیل داشتن آب فراوان، برای رفع

تشنگی و کم آبی بدن می توان از آن استفاده کرد.

– هلو و برگه خیس شده آن ، اثر ملین بسیار خوبی برای رفع یبوست دارد.

– برای رفع

بوی بد دهان هلو بخورید .

– هلو در افرادی که گرم مزاج هستند باعث تقویت نیروی جنسی می شود .

– روغن مغز هسته هلو برای درد گوش و گرفتگی مجرای گوش مفید است .

– اگر روغن مغز هسته هلو را به محل درد بواسیر بمالید اثر خوبی دارد.

– بهتر است هلو را با پوست بخورید ، چون پوست آن دارای

ویتامین A است.

– جوشانده گل هلو کرم معده و کرم کدو را دفع می کند.

– هلو با هر معده ای سازگار است و نفخ ایجاد نمی کند.

– زود هضم است و به سرعت از معده و روده ها عبور می کند.

– هلوی خام

اشتها آور است.

– هلو صفراآور است که برای این کار باید ۱۸۵ گرم آب هلو را پس از صاف کردن با مقداری ترنجبین مخلوط کنید و بخورید.

– هلو با اینکه شیرین است ، برای افراد مبتلا به

دیابت ضرری ندارد .

– ادرارآور و قلیایی کننده خون است، بنابراین برای افراد مبتلا به

بیماری های کلیوی و روماتیسم مفید است.

– اگر خانم های باردار می خواهند بچه زیبایی داشته باشند ، هلو بخورند .

– دم کرده برگ یا گل هلو برای رفع سیاه سرفه استفاده می شود.

– هلو را له کنید و بصورت ضماد برای رفع دل پیچه بچه ها و دفع کرم روده روی شکم آنها قرار دهید .

– برگ هلو و جعفری را با روغن

زیتون مخلوط کرده و روی سوختگی و محل ضرب دیدگی بگذارید .

– بهترین

ماسک زیبایی را می توانید از هلو تهیه کنید . برای جوان کردن پوست خود ، هلو را پوست کنده و آن را له کنید و روی پوست قرار دهید و بگذارید مدت ۲۰ دقیقه بماند . پس از آن صورتتان را با آب بشویید.

– جوشانده پوست درخت هلو اثر تب بر و ضد کرم دارد.

– خوردن هلو سموم را از بدن خارج می کند .

– هلو میوه خوبی برای

اشخاص مسن است .

مضرات :

– هلو برای اشخاص سرد مزاج مضر است. به همین دلیل این افراد باید هلو را با

عسل یا زنجبیل بخورند.

– هضم هلو برای بعضی از اشخاص دشوار است و نفخ ایجاد می کند . برای اینکه ایجاد نفخ نکند ، باید آن را حداقل نیم ساعت قبل از غذا خورد .

۳۰ مهر ۱۳۹۴
نهال هلوی تو سرخ

نهال هلو انجیری تو سرخ

نهال هلو انجیری تو سرخ یکی از ارقام هلو میباشد که کیفیت آن از سایر ارقام بیشتر بوده است هلو انجیری انجیری تو سرخ به دلیل رخی درون میوه،داشتن اندازه ای درشت، کیفیتی بالا و شیرینی مطلوب، در مقایسه به دیگر هلو های انجیری قیمت بیشتری دارد. البته میزان کشت آن را نیز نباید بی تاثیر دانست که معمولا کمتر از دیگر گونه ها می باشند. نهال این نوع هلو در نهالستان وین نهال کشت و تولید میشود .نهال هلو انجیری و سرخ پیوند زیادی دارد و در سرمای ۲۰ درجه مقاوم میباشد نیاز سرمایی ۵۰۰-۸۰۰ ساعت تا ۷ درجه سانتی گراد میباشد . میوه این نوع نهال در اوایل تابستان میرسد . استارتر مورد نیاز ۱ کیلو جهت هر نهال میباشد .

خصوصیات هلو
هُلو (به دری: شفتالو) میوه آبدار درخت هلو (نام علمی: Prunus Persica در لاتین به معنی آلوی ایرانی) و دارای هستهٔ سخت، گوشت زرد، یا نسبتاً سفید و پوستی مخملی است. بر اساس چسبیدن گوشت به هسته، این میوه به دو دسته هسته‌جدا و هسته‌چسب تقسیم می‌شود. یکی از میوه‌هایی که تا حد زیادی با هلو ارتباط دارد شلیل است. ارتباط شلیلها با هلو تا حدی است که در واقع گاهی اوقات محصولات هلو حاوی تعداد کمی شلیل است و برعکس. شلیل در واقع نوعی هلو با ژن مغلوب است که میوه‌های بدون کرک تولید می‌کند.

گزارش آمار جهانی نشان دهنده این امر است که هلو پرطرفدارترین میوه در کل جهان از نظر طعم و مزه است. درخت هلو سه نوع شاخه ساده، مرکب و کاذب تولید می‌کند. شاخه‌های ساده فقط جوانه رویشی تولید می‌کنند. شاخه مرکب، جوانه رویش و زایشی و شاخه کاذب در طول شاخه جوانه زایش و در نوکم جوانه رویشی تولید می‌کند که در هنگام هرس نوک شاخه کاذب حذف می‌شود. جوانه گل هلو ساده است و در جانب شاخه‌های یک ساله تشکیل می‌شود.)

جهت خرید نهال هلو اینجا کلیک کنید

فروش ویژه جشنواره زمستانه نهالستان نوین نهال تا 30اسفند ماه با تخفیف ویژه 5% رد کردن